Mladi iz 8 zemalja kroz igru učili o selekciji otpada (VIDEO)

UŽICE – U okviru Međunarodnog dečjeg festivala folklora „Licidersko srce“ koji se održava u Užicu, organizovane su razne igraonice, a jedna od njih je ekološka igraonica koja obuhvata zanimljive igre kroz koje će deca iz 8 zemalja naučiti o važnosti i značaju selekcije otpada.

Na znak početka trke, 700 mladih iz 8 zemalja koji su došli na dečji festival „Licidersko srce“, započeli su ekološku igraonicu u Užicu. Oni su kroz zanimljive igre i izazove, bolje upoznali ovaj grad, ali naučili su i zašto je bitno očuvati životnu sredinu.

„Naučila sam da ne gubim nadu, da budem strpljiva i uvek dam sve od sebe“

„Naučila sam da treba imati više kondicije, to je najvažnije“

„Gosti imaju priliku da vide da Užičani recikliraju“

Ekološka igraonica
Foto: ZooMUE

Licidersko srce svake godine organizuje brojne igraonice, ali deca su ove godine prvi put učestvovala u radionici u kojoj su imali zadatak da selektuju otpad.

„Licidersko srce ove godine je u tom duhu `Licidersko srce prirodi`. Osim te igraonice, planiramo da zasadimo drvo prijateljstva u oktobru“, rekao je član Organizacionog odbora Liciderskog srce Vlastimir Veljović.

Osim ekološke radionice, održana je i folklorna igraonica u kojoj su mladi iz 8 zemalja učili da igraju čuveno Ersko kolo.

Ekološka igraonica
Foto: ZooMUE

„Veliki broj mladih se odazvao i to mi je drago videti zato što mislim da treba da vodimo računa o našoj tradiciji, da se zaista fokusiramo na to“

„Sviđaju mi se nošnje, muzika, druženja, putovanja i još mnogo toga“

Licidersko srce je jedan od najvećih dečjih festivala u Evropi, a svake godine u Užicu, mladi imaju priliku da šire kulturu i tradiciju svog kraja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.