Mladi i stvaralaštvo – Bazar rukotvorina (VIDEO)

UŽICE – Drugi Bazar rukotvorina u Užicu okupio je 35 izlagača koji su predstavili svoje tradicionalne proizvode sa kojima pokušavaju da nađu svoje mesto na tržištu.

Bazar uz pomoć Grada organizuje Savet za rodnu ravnopravnost kao jedan od načina da se ekonomski osnaže žene, da se podrže njihove poslovne ideje kako bi svoj hobi pretvorile u biznis.

Natalija Vasilić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost kaže da su ponosni što u odnosu na prošlu godinu ima duplo više izlagača i da su neki od njih uspeli da obezbede sigurno tržište za svoj posao.

„Sigurno je da oni to ne mogu sami pogotovo oni koji se bave prodajom i proizvodnjom hrane. Mi ćemo naredne godine dobro proučiti zakon o zadrugama jer ovde možemo da vidimo primere dobre prakse“, rekla je Natalija Vasilić iz Saveta za rodnu ravnopravnost grada Užica i dodala da je podrška grada u ovom poslu veoma važna, pre svega kada se radi o preduzetništvu mladih.

Izlagači kažu da im ovakvi sajmovi i bazari mnogo znače jer na taj način mogu da razmene iskustva i prošire svoje tržište.

Bazar rukotovrina otvoren je u Gradskom kulturnom centru do 17.00 sati.

You may also like...