Ministarstvo zabranilo lov na vuka (video)

  ZLATIBOR-Ministarstvo poljoprivrede Uprava za šume donela je rešenje o zabrani lova na vuka , koji je trebao da se održi sutra 1.marta u okviru 32.Sabora lovaca na Zlatiboru, potvrdio je za portal ZOOMUE zamenik predsednika Lovačkog uduženja Zlatibor Jovan Pavlović.

 

  “Sat vremena pre svečanog otvaranja stigla je zabrana u kojoj se kao razlog navodi da nemamo 3 čuvara , koji su po zakonu obavezni na površini od 57 hektara na kojoj se lovi vuk na Zlatiboru.Taj uslov ne ispunjava 80 odsto lovačkih udruženja u Srbiji zbog nedostatka materijalnih sredstava.Mi imamo 2 čuvara sa punim i jednog sa pola radnog vremena”, kaže Pavlović za naš portal.

 On naglašava da će Sabor, koji je okupio oko 1000 lovaca, biti održan i da su u toku takmičenja u svim streljačkim disciplinama.

 “U subotu u lov na vuka , jedino idemo bez oružja.Lovićemo fotoaparatima i družichemo se.To će biti jedan vid našeg protesta “, kaže Pavlović.

  Organizatori tradicionalne lovno- turističke manifestacije Sabor lovaca su opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno sportski centar Čajetina i  Lovačko udruženje Zlatibor, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.