Ministarstvo poljoprivrede utvrđuje štetu na usevima

UŽICE-Zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović i član Gradskog veća Slobodan Kuzmanović razgovarali su sa državnom sekretarkom u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivanom Popović i njenim saradnicima o problemima sa kojima se suočavaju poljoprivrednici užičkih sela nakon obilnih padavina i poplava, koje su najviše štete pričinile u Lužničkoj dolini.

Foto.grad Užice

Ovom prilikom državna sekretarka Ivana Popović, istakla je da predstavnici Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede svakodnevno obilaze ugrožena područja i da u saradnji sa poljoprivrednim stručnim službama i predstavnicima lokalnih samouprava prikupljaju informacije o šteti koju su prouzrokovale obilne padavine, na osnovu čega će biti kreirane i mere podrške i pomoći. Sa druge strane predsatvnici grada su izneli podatke o najugroženijim područjima i šteti koja je nastala u užičkim selima u kojima je i proglašena vanredna situacija.

Sastanak u Gradskoj kući usledio je nakon posete državne sekretarke Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Užice, gde je sa direktorom i zaposlenima rzagovarala o njihovim redovnim aktivnostima ali i e Agraru. Bila je ovo prilika da se razmotre sve okolnosti nedavno pokrenute platforme, a sa ciljem da se preduprede problemi i unapredi njeno funkcionisanje u narednom periodu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.