Ministarstvo: Čajetina nije tražila građevinsku dozvolu za gondolu

BEOGRAD-Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je povodom pisma predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, u kome navodi da iz njemu (ne)znanih razloga „država još ne izdaje dozvolu za gradnju“, da opština Čajetina nikada zahtev za dozvolu nije ni podnela.

cajetina-stamatovic„Uvidom u bazu Centralne evidencije objedinjene procedure ustanovili smo da opština Čajetina nikada nije podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole za projekat gondole,“ navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podnošenje zahteva za izdavanje građevinske dozvole je uslov da bi se ista i dobila, ukazuje Ministarstvo i podseća da se zahtevi za izdavanje građevinske dozvole od 1. januara podnose isključivo u elektronskoj formi.

Ministarstvo ističe da je do sada u najkraćem roku odgovorilo na svaki u skladu sa zakonom pripremljen zahtev opštine Čajetina.

„Tako su opštini Čajetina izdati lokacijski uslovi za projekat gondole, a opština je dobila i izveštaj revizione komisije na ovaj projekat,“ dodaje Ministarstvo.

Tanjug

 

You may also like...