Ministarka Atanasković posetila Novu Varoš

NOVA VAROŠ – Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je sa privrednicima Nove Varoši  o izazovima sa kojima se susreću i tom prilikom poručila da je resor koji vodi otvoren za saradnju i pomoć.

Ona je privrednike upoznala sa programima podrške Ministartstva privrede, potsećajući da je ove godine iz resora koji vodi izdvojeno dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima, i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i po prvi put za program namenjen ženama i mladima.

Foto: PP Media

„Mnogi privrednici iz Nove Varoši već koriste sredstva Fonda za razvoj, ali i Ministarstva privrede, što pokazuje da nas vidite kao nekoga kome mogu uvek da se obrate, na koga mogu da se oslone i ko može da im pomogne“, rekla je ministarka Atanasković.

Prilikom posete opštini Nova Varoš, ministarka je obišla kompaniju “Zlatarplast”  koja zapošljava 300 radnika, kao i preduzeće “Trgovina Avdić” u poslovnoj zoni Inova.

Foto: PP Media

Ministarka je izrazila zadovoljstvo nakon obilaska dve kompanije, koje su primer dobre prakse, koje uprkos epidemiji korona virusa nisu otpustile radnike, uredno plaćaju poreze i doprinose, i aktivno rade.

Predsednik opštine Radosav Vasiljević iskazao je zadovoljstvo zbog posete ministarke Atanasković, i ocenio da je time produbljena odlična saradnja sa državom koju ova lokalna samouprava ima.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.