Ministar Zoran Đorđević posetio Ivanjicu (VIDEO)

IVANJICA – Ministar  za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević najavio je u narednom periodu  reorganizaciju centara za socijalni rad u Srbiji u cilju rasterećenja zaposlenih i povećanja njihove efikasnosti u radu  i podizanja kvaliteta pruženih usluga .

Đorđević je danas boravio u  Ivanjici  gde je posetio Centar za socijalni rad u čiju rekonstrukciju je  ministarstvo uložilo 1,3 miliona dinara ,kupilo jedno motorno vozilo,a zajedno sa opštinom ministarstvo je obezbedilo i kancelarijski nameštaj u vrednosti 200 hiljada dinara.Centru gravitira 2000 korisnika raznih socijalnih pomoći i usluga.Ministarstvo učestvuje sa 1,2 miliona dinara i u finansiranju19 geronto domaćica , koje brinu o 150 korisnika .

“Ministarstvo će i dalje nastaviti da pomaže u svim aspektima socijalne zaštite kako bi pomoglo da korisnici osete boljitak u ovoj jako delikatnoj oblasti “,istakao je Đorđević.

Predsednik opštine Zoran Lazović izjavio je da Ivanjica za socijalnu zaštitu izvaja godišnje 63,5 miliona dinara i naveo da su  u  ovoj godini zamenjeni  krovovi na zgradama rendgena,zubne ambulante i ambulante u Kušićima u vrednosti 5,5 miliona dinara.

U rekonstrukciju Medicine reda uloženo je 12 miliona dinara i tu su sada smeštene sve specijalističke službe Doma zdravlja.Zahvaljujući sredstvima sa konkursa Ministarstva pravde uloženo je  5 miliona dinara za rekonstrukciju laboratorije i nabavku ultrazvučnog aparata u Domu zdravlja.

Najveća investicija bila je ,po rečima Lazovića,izgradnja Centra za dijalizu u koji je zajedno sa Ministarstvom zdravlja uloženo 35,5 miliona dinara.Ministarstvo je doniralo opremu u vrednosti od 8,9 miliona dinara,dok su ostatak sredstava obezbedili lokalna samouprava i Dom zdravlja.

Novoizgrađeni Centar za dijalizu obišao je danas tokom boravka u Ivanjici i ministar Đorđević.

“Ovo je još jedna potvrda da Vlada Republike Srbije ozbiljno radi kada je u pitanju zdravlje građana i mogu da najavim da će i u narednom periodu biti još otvaranja domova zdravlja,bolnica ali i kliničkih centara po Srbiji.Ova Vlada je odgovorna i čini sve da građanima pruži najbolju uslugu”,naglasio je Đorđević.

Direktorka ivanjičkog Doma zdravlja Sretina Stojanović rekla je da je posle više decenija čekanja Ivanjica dobila najmoderniji Centar za dijalizu.

“Mi imamo 16 pacijenata koji su do sada putovali u Čačak na dijalizu.Imamo za sada 6 aparata,a kapaciteti centra su za 10 .Ukoliko nabavimo još 4 aparata moćićemo da radimo u dve smene”,rekal je Stojanovićeva.

Tokom boravka u Ivanjici ministar Zoran Đorđević posetio je i Dnevni boravak “Sunce”za osobe sa invaliditetom i razgovarao sa korisnicima.

You may also like...