Ministar Memić posetio Centar za mlade Čajetine (VIDEO)

ZLATIBOR – Ministar turizma i omladine Husein Memić posetio je nedavno otvoreni Centar za mlade u Čajetini i podelio članovima omladinske kartice. U saradnji sa sličnim udruženjem iz Užica mladi iz Čajetine kroz ovaj klub nadaju se ostvarenju finansijskih olakšica i aktivnijem učešću u javnom životu svoje opštine.

Novootvoreni klub mladi iz Čajetine vide pre svega kao priliku za neposredna okupljanja i organizovanje zajedničkih akcija, dok im omladinske kartice znače pre svega zbog popusta koje ostvaruju u ustanovama kulture i ugostiteljskim objektima.

„Ova kartica može biti lep podsticaj za mlade da postanu članovi našeg centra, jer će se tako uključiti i u naše aktivnosti, pre svega po pitanju volonterskih akcija“, kaže jedna od članica Centra za mlade.

Ministar turizma i omladine smatra da otvaranje samog prostora nije dovoljno ukoliko on ne bude ispunjen mladim ljudima koji će se aktivno uključiti ne samo u rešavanje sopstvenih potreba, već i svih tekućih pitanja svoje šire zajednice.

„Prostori za mlade su naš prioritet i nadam se da će se ovaj resurs koristiti i da će opština pratiti razvoj mladih. Želimo da se prepozna kvalitet tih mladih ljudi i oni treba da postanu lideri ne samo u lokalnoj zajednici, već i šire“, kaže ministar Memić.

Centar za mlade Čajetina
Foto: ZooMUE

U lokalnoj samoupravi se nadaju da bi ovaj omladinski centar mogao da zaživi bolje nego bilo koja lokalna institucija, jer bi to značilo da se poboljšao rad sa mladima u Čajetini.

„Nismo toliko obraćali pažnju na mlade ljude, a oni su najpotrebniji celoj državi. U manjim sredinama to je veoma važno, jer smo svedoci toga da imamo problem sa dobrim kadrovima, jer mladi uglavnom posle školovanja teže odlasku u velike gradove“, kaže predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Članovi Centra za mlade već su od trenutka otvaranja organizovali nekoliko akcija, a za naredni period planiraju pre svega da se posvete stvarima koje bi im mogle praktično značiti u nastavku školovanja.

„Realizovali smo obuke, druženja, akciju sa NURDOR-om i sl. Očekuju nas seminari, radionice i obuke za pisanje radnih biografija, što je posebno važno za sve mlade koji žele da se zaposle“, kaže koordinatorka ovog centra, Dejana Stevanović.

Prema rečima ministra Memića resorno ministarstvo uvećalo je budžet za sektor za mlade za 16 odsto, a u prethodnom periodu otvoreno je 13 omladinskih centara i kancelarija za mlade u čitavoj Srbiji.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.