Ministar Husein Memić posetio Priboj

PRIBOJ-Ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić posetio je Priboj,gde je sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem i njegovim saradnicima, razgovarao o dosadašnjim ali i budućim ulaganjima u turističku ponudu ove lokalne samouprave.U foksu razgovora bili su i mladi, kao budućnost ovog grada,i stvranje preduslova za njihov opstanak u ovoj sredini.

Foto.Aleksandar Nalbantjan
 Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović upoznao je goste sa turističkim potencijalima ovog kraja i zahvalio ministru Memiću, što će pomoći da se turistička ponuda ovog kraja podigne na još veći veći nivo.

“Podržavamo ideju ministra Memića da se formira radna grupa za zajedničko pospešivanje turističke ponude ovog kraja,i da se udružimo sa susednim opštinama,kako bi, sve probiljivijim, turistima ponudili kompletnu uslugu” , rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

 U turističku infrastrikturu Priboja,Ministarstvo turizma, samo od 2015.godine, uložilo je blizu 100 miliona dinara. Evidentno,obostrano dobra saradnja, biće nastavljena i u narednom periodu.

“Ministarsvo će i dalje promagati realizaciju dobrih i praktičnih projekata.Nastavićemo izgradnju pešačke staze u Starom Priboju,ali i uređenje nekih novih,veoma zanimljivih destinacija” – kazao je ministar Memić

Nakon sastanka u lokalnoj samoupravi, ministar Memić je razgovarao sa omladinom Priboja u Kancelariji za mlade, posebno o projektnim aktivnostima,kako bi se stvorili adekvatni uslovi da mladi ostanu u ovoj sredini,ili da se nakon akademskog obrazovanja vrate u svoju rodni grad.Memić je obišao i prostor Regionalnog inovacionog startap centra,koji je jedan od najuređenijih u našoj zemlji i kao takav namenjen svim građanima,ali pre svega mladim ljudima,budućim preduzetnicima.Na kraju svoje posete Priboju, ministar Memić obišao je i Pribojsku Banju,kao okosnicu razvoja turizma u ovom gradu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.