Ministar Đerlek u poseti Priboju

PRIBOJ – Nakon obilaska svih regionalnih razvojnih agencija u Srbiji ministar bez portfelja u Vladi Srbije Edin Đerlek, zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, krenuo je i u obilazak lokalnih samouprava u Srbiji, a prva na tom putu bila mu je opština Priboj.

Đerlek je razgovarao je sa rukovodstvom opštine o trenutnom stanju, eventualnim problemima, ali i zacrtanim planovima.

„Najavljeno je da će Vlada uskoro usvojiti Program za podsticanje privrednog rasta, nakon čega će uslediti javni poziv, pa očekujem da Priboj kandiduje projekte koji će rešiti neke evidentne potrebe građana, a koje će kabinet na čijem sam čelu, uspešno realizovati”, rekao je ministar Đerlek.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović izrazio je zadovostvo što je prva poseta ministra Đerleka baš Priboju.

“Priboj ima veliku podršku države Srbije, i ona se ogledala i ogleda u realizovanju kapitalnih investicija, koje opština ne bi mogla sama da realizuje, a od velikog su značaja za žitelje ove loklane sredine. U ovoj godini krenuće radovi na rekonstrukciji puta za bolnicu, dom zdravlja i Poliester, koji podrazumeva i rekonstrukciju vodovoda, a radiće se put od Banje do Jarmovca, put Sastavci – Krajčinovići, kao i put preko Ljeskovca prema manastiru Uvac. Odobrena je i rekonstrukcija zgrade gimnazije,a krenuće radovi i na uređenju kanalizacione mreže sa primarnim kolektorom i postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda”, istakao je Rvović.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...