Milovanović-Golić pobednici Zlatibor Gold gondola relija (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatiborski reli koji je danas vožen na ovoj planini prvi je u Evropi koji je organizovan od izbijanja epidemije korona virusa. Reč je o takmičenju koje se boduje za Nacionalni šampionat i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

Na ceremonijalnom startu pojavilo se 29 posada iz Srbije i Bugarske, ali su brojni pehovi i izletanja sa staze doveli do toga da ne prođu svi kroz cilj. U svakom slučaju, ljubitelji automobilizma i avantura su uživali.

Bugarin Angelov nije završio trku
Foto: ZooMUE, Angelov bez plasmana

Lazar Milovanović relijem se bavi tek godinu dana, a već je uspešan i sa medaljama. Na ovoj stazi posada Milovanović Golić je prvi put, ali su zadovoljni.

„Tek smo prošle godine počeli da se bavimo relijem, prvi put smo ovde, sviđa mi se i nastavićemo da se takmičimo“, rekao je za portal ZoomUE Lazar Milovanović iz ASU Mačkat koji kaže da je staza bla izuzetno teška.

Aktuelni šampion u reliju koji je branio ovu titulu Aleksandar Dučić iz Užica nije imao sreće pa je sa staze izleteo odmah nakon starta prvog brzinskog ispita. Iste sudbina zadesila je i posadu valjevskog tima Avako.

„Auto je oštećen sad smo išli i izvukli ga. Najvažnije je da smo mi dobro, da niko nije povređen i da je reli uspeo“, rekao je Aleksandar Dučić, a njegov kolega Darko Mitrović iz Valjeva dodaje da je ovo veoma teška i zahtevna relacija, da je bilo i kiše, kamenja na stazi, ali da je sve dobro prošlo.

Neobično je da se u jednoj automobilskoj posadi nađe bračni par. Nenad i Tatjana u automobilizmu su više od 30 godina i kažu da im je ova trka bila veliki izazov. Obezbedili su plasman za nacionalni šampionat.

„Kada vozimo onda smo češće zajedno“, kaže kroz smeh Nenad Filipović iz Perućca kod Bajine Bašte, a njegova supruga Tatjana dodaje da je svejedno ko je vozač da li je to suprug ili neko drugi, odgovornost suvozača uvek je velika.

Voženo je šest brzinski ispita na dve različite lokacije ukupne dužine 58,32 kilometra. Organizatori su zadovoljni.

Darko Mitrović iz Valjeva
Foto: ZooMUE, Darko Mitrović iz Valjeva

„Mi smo zadovoljni, verujem da su i učesnici i nadam se da će ovaj reli postati tradicionalan i da ćemo okupiti mnogo više posada“, rekao je Vladimir Zarić u ime organizatora, užičkog kluba U3.

Svi učesnici Prvog zlatiborskog relija složili su se da je staza izuzetno teška i zahtevna, bilo je i kiše, ali kažu da
će sigurno doći i sledeće godine. Na ceremonijalnom startu nje bilo 29 posada iz Srbije i Bugarske, a 21 je prošla kroz cilj. Inače, za ovaj reli vladalo je veliko intereesovanje u regionu, ali su zbog rigoroznih pravila i procedura ulaska u Srbiju, zbog korona virusa, mnoge posade odustale.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.