Milovan Vesnić ne ide na Slovakiaring,Slovaci neumoljivi

BEOGRAD-Trkački vikend TCR Istočna Evropa i šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama narednog vikenda u Slovačkoj ostao je zatvoren za automobiliste iz Srbije.

Milovan Vesnić, Zoran Kastratović, Nemanja Milovanović i Rudi Pešović nisu uspeli da dobiju dozvolu slovačkih vlasti da bez karantina zbog koronavirusa uđu u njihovu zemlju, iako je za to bilo urgirano sa najviših instanci.

Najveći napor uložio je promoter TCR Istočna Evropa Jozef Krenek, a u pregovore su se uključile i srpske državne institucije.

Foto: Dragan Karadarević

Ministarstvo sporta Slovačke potvrdilo je danas da je za ulazak u tu zemlju obavezan minimalni karantin od pet dana, posle kog bi timovi iz naše zemlje uradili test na Covid-19, da bi, ako su negativni, mogli da učestvuju na Velikoj nagradi Slovačke. Sve i da su bili u mogućnosti da to iskoriste, čitava procedura ne bi bila gotova do petka, kad počinje program na Slovakija ringu.

Ambasada Srbije u Bratislavi potražila je pomoć i tamošnjeg Ministartstva inostranih poslova, od kojeg je dobila odgovor da samo Ministarstvo sporta može o tome da odlučuje.

“Naše poslednje nade za odlazak na trku u Slovačku ugašene su danas, nakon što je i pored angažovanja Ministarstva spoljnih poslova Srbije, slovačka strana ostala neumoljiva. Nemam reči da opišem razočaranje našeg tima, ali i ostalih srpskih automobilista. Pešović je zbog ove trke doputovao iz Amerike, sa Milovanovićem i Kastratovićem smo non-stop bili u kontaktu, svi smo se spremali i imali veliku želju da učestvujemo. Ovo baca senku i na regularnost takmičenja, ali šta je do nas mi smo uradili. U narednim danima obavestićemo vas o daljim planovima Vesnić rejsinga”, rekao je Petar Janković, menadžer ekipe iz Užica.

Serbiaring

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.