Milovan Vesnić i Nenad Jeremić sportisti godine (VIDEO)

UŽICE – Grad može da bude ponosan na užičke sportiste i Sportski savez, poručio je predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Užice Nedeljko Milosavljević na dodeli nagrada za najbolje sportiste i sportske radnike u 2020. godini. Sportisti godine grada Užica su automobilista Milovan Vesnić i Nenad Jeremić iz AK za osobe sa invaliditetom Pora.

Milovan Vesnić nagrađen je za istaknute rezultate u automibilizmu u zemlji i inostranstvu. Kaže da je prethodna godina bila veoma teška i puna izazova za koju je trebalo pronaći snagu kako bi ostvario nove uspehe.

„Pandemija je učinila svoje, svi smo bili suočeni sa brojnim problemima. Ono što je mene najviše dotuklo jeste gubitak ljudi koje sam dobro poznavao i kada vam se takve stvari dešavaju onda je teško pronaći motiv i snagu da odradite takmičenje na najbolji mogući način. Nekako sam prevazilazio sve te prepreke“, rekao je sportista godine Vesnić.

Sportista godine je Nenad Jeremić iz Atletskog kluba za osobe sa invaliditetom Pora koji kaže da je priznanje došlo brzo.

„Radilo se ozbiljno i veliku zahvalnost dugujem klubu kojije obezbedio odlične uslove i treneru isto“, rekao je Jeremić.

Za razvoj sporta i fizičke kulture nagrađen je sportski radnik i novinar Dragan Petronijević.

„Tek sam na početku i nadam se da ću biti sve bolji“, rekao je Petronijević.

Nagradu su dobili i Streljački klub Aleksa Dejović, odbojkaš Milovan Bošković, trener Miloš Ršumović, brza hrana Selavi, sportski radnik Miroslav Kujundžić, profesor Aleksandar Peković, karatistkinje Aleksandra Rogić i Lidija Trmčić, košarkaš Čedomir Matić.

„Izuzetno sam ponosan smatram da Grad treba biti zahvalan što ima ovakav Sportski savez zajedno sa Upravni odborom koji sve kanališe i raspodeljuje sredstva“, rekao je predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Užice Nedeljko Milosavljević dodajući da će naredno proglačenje najboljih sportista u decembru.

Specijalne nagrade poneli su Luka Manojlović, Nemanja Pejić, profesorke Jelena Savićević i Jasmina Bajić, OŠ Nada Matić i Užička gimnazija.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.