Miloševići – brak iz redakcije (VIDEO)

UŽICE Novinare iz Užica; Anu i Milana Miloševića spojio je posao. Ljubav se rodila u reakciji lokalne televizije, i već 14 godina su u braku.

Milan je bio urednik informative lokalne užičke televizije. Ana je bila mlada novinarka. Posao koji je više od radnog vremena, spojio ih je u ono što danas  broji 14 godina braka i dvoje dece.

“Kada sam ja došla na televiziju Milan je bio urednik. Mi se u početku uopšte nismo dobro slagali. On je bio urednik i “gonič robova”, što je, primetićete, godinama kasnije došlo na naplatu”, kaže novinarka Ana Milošević.

Novinarstvo je za one koji ga vole stil života, a ne posao. Takvi su i Miloševići. Radili su zajedno i jedno drugom uvek bili podrška.

“Zanimljivo je da je u subotu bila svadba, a ja sam u petak uveče vodio vesti na toj televiziji. Uvek nekako posmatraš sve oko sebe, da slučajno nešto ne propustiš. Uvek smo nekako gurli jedno drugo, da budemo što bolji u tom poslu, bukvalno do neke granice izdržljivosti. Sa druge strane, nisam siguran koliko u drugim profesijama to može biti dobro, u ovoj definitivno jeste”, kaže novinar Milan Milošević.

Za razliku od mnogih koji posao ne donose kući, kod Miloševića to nije slučaj.

”Kada smo počeli i da živimo zajedno i da radimo, recimo na posao smo odlazili oko sedam ujutru i vraćali se kasno uveče, I tada smo nastavljali da pričamo o poslu. I danas kada vidimo neku priču ili neki prilog na televiziji ili tekst unovinama na sajtu, mi većamo kako je to urađeno, da li bi smo mi to tako, kako bi to drugačije moglo biti urađeno”, kaže Ana.

Ana i Milan trenutno ne rade zajedno, i smatraju da je sada pravi trenutak bio da se profesionalno razdvoje.

“Sada donosimo različite priče iz različitih oblasti. Samim tim što uspevamo da podržimo jedno drugo, širimo taj krug gde sve imamo uticaja i sfere interesovanja. Ja mislim da je veoma bitno da učimo non stop, a mi zajedno učimo i danas”, kaže Milan.

Njihovi naslednici Mateja i Sara, iako im je roditelje spojilo novinarstvo, nemaju nameru da se bave tim poslom.

“Moj tata je bio sportski novinar, a ja želim da budem fudbaler”, kaže Mateja.

“Ne želim da budem novinarka, ali želim da to bude nešto slično. Želim da se bavim digitalnim dizajnom”, kaže Sara.

Ana je danas zaposlena u jednoj beogradskoj redakciji, Milan u privatnoj kompaniji, ali povremeno i u sportskom novinarstvu, koje im je donelo ono najvažnije – porodicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.