Militarov: „Situacija bila ozbiljnija nego 2014. godine“ (VIDEO)

UŽICE – Povodom jučerašnjih obilnih padavina i olujnog nevremena koje je pogodilo Užice i okolinu načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije, Zoran Militarov, istakao je da je izlivanje Gluvaćkog i Koštičkog potoka glavni uzrok poplava, koje su, prema njegovim rečima, bile dramatičnije nego tokom ozloglašene 2014. godine.

Prema podacima, voda je ušla u 20 stambenih objekata, u 15 privrednih objekata i u nekoliko zgrada. Prioritet u narednom periodu biće pre svega čišćenje mulja iz tih objekata i biće neophodna dezinfekcija. Najviše posledica bilo je u MZ Volujac i u samom gradskom jezgru.

„Došlo je do izlivanja vodotokova, nije bilo klasičnog zapušenja, jednostavno je bilo nemoguće da se prihvate tolike količine vode. Poseban problem bio je upravo u gradu, gde je pukla zaštitna rešetka, što je izazvalo nanošenje mulja i drveća i došlo je do začepljenja. Izlivanje Gluvaćkog potoka dovelo je do oštećenja obala i do ulaska vode u neke objekte. Nevreme je zahvatilo i Potpeć i delove Sevojna, a imamo problema sa snabdevanjem strujom u delu Potočanja i Zlakuse. Situacija se generalno stabilizuje, ali zabrinjavaju nove najavljene padavine. Apelujemo na oprez građana, mada su već i ovom prilikom pokazali određeno iskustvo u borbi sa ovim nepogodama, verovatno poučeni događajima iz nekih prethodnih godina“, kaže Militarov.

Poplave u centru Užica
Foto. Printscreen

Militarov dodaje da je palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, što prevazilazi kapacitete infrastrukture, a ističe da je za manje od četvrt sata Koštički potok narastao oko metar.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.