Milan Stamatović po četvrti put predsednik opštine Čajetina (video)

ČAJETINA -Po četvrti put Milan Stamatović izabran je za predsednika opštine Čajetina, a Miloje Rajović za predsednika SO Čajetina. Na današnjoj konstitutivnoj sednici izabrani su i zamenici predsednika opštine i SO, sektertar i njegov zamenik, kao i članovi Veća.

cajetina stamatovicNakon usvojenog dnevnog reda, predsednica čajetinske OIK podnela je izveštaj o održanim lokalnim izborima i ishodu.
Na predlog predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, koji je danas po četvrti put izabran na ovo mesto, odbornici su danas izabrali Arsena Đurića za zamenika predsednika opštine, koji je jutros podneo ostavku na mesto direktora TO “Zlatibor”.
„Razvoj opštine Čajetina u naredne četiri godine biće obeležen kapitalnim projektima, a to su gondola i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru, Mačkatu, Sirogojnu i Čajetini. Nastavljamo i dalje sa izgradnjom vodovoda za Zlatibor i ostale seoske mesne zajednice, sa razvojem infrastrukture i to će biti osnovni cilj, ideja i posao lokalne samouprave i nas funkcionera. Radićemo intezivno i na razvoju novog Zlatibora, koji će biti u Ribnici, na poziciji međustanice za gondolu, i sve je već isplanirano u skladu sa našim razvojnim planovima i strategijama razvoja naše opštine“, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Čajetinski parlament u novom sazivu ima tri političke opcije. Koalicija SNP – DSS – PUPS – Milan Stamatović ima 21 odbornika, Srpska napredna stranka 7 i GG „Zlatiborski pogled – Rajko Pelverović – Pela 3. Jednoglasno je usvojena lista odbornika, nakon čega su novoizabrani odbornici dali svečanu izjavu i dodeljeno im je uverenje o izboru.
cajetina rajovicTajnim glasanjem , sa 26 „za“, Miloje Rajović izabran je po četvrti put za predsednika SO Čajetina, dok je za njegovog zamenika, sa 23 glasa, izabran Slavko Pantović.
„Kako smo radili i u prethodne četiri godine, tako ćemo raditi i sada. Nadam se da ćemo zadržati taj visoki nivo kulture, tolerancije i dobrih odnosa u skupštini i da ćemo i pojedine predloge i opozicionih odbornika prihvatati kao i do sada. Očekujem i dobru saradnju sa državnim institucijama, jer smo se poslednjih godina sa njima više puta raspravljali i smatram da to moramo da prevaziđemo, kako bi dobili sve potrebne dozvole od države i javnih preduzeća, da bi završili sve započete investicije. Ponosan sam na rad ove skupštine, jer smatram da radimo u jednoj pozitivnoj atmosferi“, rekao je Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina.
Rajović je istakao da nije dovoljno to da samo skupština dobro radi, već je potrebno da usvojene skupštinske odluke predsednik opštine sa svojom upravom sprovede, što je i rađeno veoma efikasno prethodnih godina. Takođe, predsednik čajetinske skupštine naglasio je da se mora izvršiti i pritisak na sva javna preduzeća i ustanove, kako bi se poboljšao kvalitet njihovog rada.

Za sekretara SO Čajetina postavljen je Predrag Jokić, dosadašnji sekretar, a za njegovog zamenika Ivana Jeremić, što su odbornici jednoglasno podržali.
Članovi Opštinskog veća u novom sazivu izabrani na predlog predsednika opštine Čajetina su :
Dr Gordana Bojović – socijalna zaštita
Branko Petronijević – poljoprivreda
Aleksandar Ilić – koordinator MZ
Dr Mlađen Vesović – zdravstvo
Miroslav Tucović – razvoj sela
Gorica Mijailović – kultura
Milovan Božić – za malu privredu
Dragan Jezdimirović – ekonomija
Jelena Gukić – obrazovanje i prosveta.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.