Mikica Vesnić spreman za novu sezonu (video)

Evropski kup šampionat turing automobila počinje sledećeg meseca.

Prva trka je 20. aprila u Francuskoj, posle toga su takmičenja u Slovačkoj, Belgiji, Austriji i Italiji. Plan je pet trkačkih vikenda, odnosno 10 trka, kaže Mikica Vesnić za portal ZOOMUE i dodaje da na takmičenje kreće sa dosta optimizma i nada se dobrom rezultatu.

mikica1Soba prepuna medalja, pehara, diploma i drugih nagrada, oslikava 20 godina uspešne sportske karijere Mikice Vesnića. Sve je počelo 1994. godina, od brdske trke u Zaječaru.

Ja sam dosta toga znao o auto sportu već tada. Imao sam veliki pritisak, jer je moj otac bio najtrofejinji automobilista. Prve trke su bile teške za mene, plašio sam se da ne obrukam oca i ne bacim pod noge, sve ono što je on uradio do tada, objašnjava Mikica Vesnić.

Godinu za nama Vesnić je završio sa titulom šampiona centralne Evrope na kružnim stazama. Iza njega su ostali takmičari iz Italije, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske i bivših jugoslovenskih zemalja.

Ja sam uspeo za četiri trkačka vikenda, odnosno osam trka, da osvojim šampionsku titulu, što do sada nikome nije pošlo za rukom. Iza mene je odlična sezona, u koju smo ušli maksimalno spremni, automobil je služio, ja sam odradio besprekorno posao i rezultat je došao na kraju, kaže Vesnić.

Milun Vesnić, osvajač 18 titula prvaka Jugoslavije i dve titule prvaka Balkana, kaže da je njemu bilo mnogo lakše da se bavi ovim sportom. Njegovo iskustvo i saveti dobro su došli Mikici, kako bi ostvario uspehe.

On često nije svestan koliko može. Ja mu dajem više samopouzdanja. Ja sam uvek tu da mu pomognem, jer su njegove mogućnosti vrlo visoke, smatra otac Mikice Vesnića.

Dugogodišnje iskustvo, novi autmobil i dobre pripreme,obećavaju uspešnu sezonu. Evropski kup šampionat turing automobila počinje sledećeg meseca.

Prva trka je 20. aprila u Francuskoj, posle toga su takmičenja u Slovačkoj, Belgiji, Austriji i Italiji. Plan je pet trkačkih vikenda, odnosno 10 trka, kaže Mikica i dodaje da na takmičenje kreću sa dosta optimizma i nada se dobrom rezultatu.

Da iza uspešnih muškarca, po pravilu, stoji uspešna žena dokaz je i u porodici Vesnić. Nekada prva žena suvozač, danas osoba koja brine o celom timu.

Sve ih doživljavam kao članove porodice, trudim se da im svima pomognem. Svi smo pravi tim i zato se uspesi nižu, kaže Danica Vesnić, majka Mikice Vesnića.

Iako je u poslu i sportu Mikici danas saradnik, ona je pre svega, njegova majka.

Dok Mikica vozi trku, razmišljam o tome da trka prođe kako treba, da se ne desi ništa autu, da Mikica pobedi. To je i majčinski i sportski instikt koji me prati tokom cele trke, i navijam i plašim se, kaže Danica.

I dok svi zajedno spremaju sve što je potrebno za nove uspehe, raduju se što će najverovatnije i treća generacija Vesnića, biti u ovom sportu.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.