Mijović : Trenutno voda bezbedna za piće (video)

UŽICE –U vodi za piće u Užicu prisutne su nematode,slobodno živeći organizmi,koji nisu patogeni za ljude i ne mogu prouzrokovati nikakvu bolest, tako da je voda za piće bezbedna za upotrebu, izjavila je za portal ZOOMUE direktorka Zavoda za javno zdravlje Biljana Mijović.

 

“Ukoliko dođe do poremećaja drugih pokazatelja u vodi za piće,onda ćemo dati drugo mišljenje.Trenutno,voda je bezbedna za piće”,kaže Mijovićeva.

 Direktor Vodovoda Užice Dragan Simić potvrdio je za naš portal da je u toku pojačan hemijski predtretman vode.

 “Od onog trenutka kada smo saznali da postoje neispravnosti u vodi za piće,koristimo najefikasnija sredstva protiv nematoda,tako da se nadam da će sledeći rezultati pokazati da ih više nema u vodi”,kaže Simić.

  On kao  uzrok pojave nematoda u vodi navodi vodu koja nije sa akumulacije.

 “Radi se o dubinskoj vodi koja dolazi sa Sušičkih vrela, kod koje ne može da se predvidi šta sve nosi sa sobom, kao kod vode iz akumulacije.U toku je poboljšavanje filtera i njihovo osposobljavanje za sprečavanje ovakvih pojava”, kaže Simić.

  Republička sanitarna inspektorka Snežana Tadić izjavila je jutros da će eventualnu odluku o zabrani vode za korišćenje u Užicu doneti posle uvida u rezultate analiza vode koje se rade na Institutu Batut.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.