Miholjski susreti u subotu u Kremnima

UŽICE – Priredba pod nazivom „Miholjski susreti sela“ po prvi put se sprovodi na nivou države, a među seoskim mesnim zajednicama koje će biti domaćini su i Kremna. U ovom selu Miholjski susreti održaće se u subotu.

Ovaj projekat sprovodi Ministarstvo za brigu o selima, a za njega je opredeljeno 43 miliona dinara bespovratnih sredstava. Kremna su na premijernom izdanju priredbe jedini predstavnik grada Užica, ali veruje se da će ovi susreti prerasti u tradiciju i da će se narednih godina broj sela koja će učestvovati povećavati.

„Osnovni cilj ove manifestacije jeste da se očuva tradicionalni način života, kao i bogato kulturno-istorijsko nasleđe u selima. Takođe, ovim se pospešuje kulturni i društveni život u selima“, izjavila je pomoćnica gradonačelnice, Mirjana Radivojčević.

Osim takmičenja u šest sportskih disciplina (bacanje kamena s ramena, prevlačenje konopca, skok u dalj, stoni tenis, fudbal, šah) Miholjski susreti podrazumevaju i nastupe pevačkih grupa i etno sekcije muzičke škole“Vojislav Lale Stefanović“, izlaganje rukotvorina i poljoprivrednih proizvoda, kao i likovni i literarni konkurs, na koji se odazvalo više od 70 učenika.

„Obezbeđene su i nagrade za najuspešnije, ali to nam svakako nije prioritetna svrha ovog okupljanja. Do sada imamo oko 250 prijava, a očekujemo ih i više, s obzirom da se učesnici mogu prijavljivati i na sam dan takmičenja“, kaže Miodrag Petković, član Gradskog veća za finansije.

Predsednik MZ Kremna, Miroljub Popović, kaže da su u ovom selu oduševljeno prihvatili ovu ideju, s obzirom da, prema njegovim rečima, u Kremnima više od decenije nije bilo sličnih priredbi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.