Mihajlovićeva :Tri zone zaštite na Zlatiboru

BEOGRAD-Uredbom o zaštiti Zlatibora koja će se uskoro naći na sednici Vlade biće uvedene tri zone na toj planini, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„U prvoj zoni će važiti najviši stepen zaštite prirode, gde neće biti dozvoljena bilo kakva gradnja, u drugoj će moći da se gradi, ali jedino po jasno propisanim uslovima. U trećoj zoni će gradnja biti slobodna, ali planska „, objasnila je Mihajlovićeva.

Za sve tri zone, kako je istakla, biće odgovorno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje će izdavati građevinske dozvole.

“ Očekujem da uredba bude doneta u mandatu ove Vlade, a u donošenje tog dokumenta biće uključene i država i lokalne samouprave „, rekla je Mihajlovićeva nakon obilaska radova na autoputu Kragujevac-Batočina.

Mihajlović je poručila da je cilj da se sačuva Zlatibor, „kao što se čuvaju i Tara i Uvac“.

“ Niko nema razloga da se toga plaši. Znam da je šerif Stamatović dobio tortu sa kaubojskim šeširom. On možda sebe doživljava kao kauboja, ali Srbija nije Divlji zapad. Ni Zlatibor nije Divlji zapad. Ovde zakon važi za sve, pa i za Stamatovića ,“ zaključila je ona.

Beta

You may also like...