Mihajlovićeva: Još 310 miliona dinara za završetak rekonstrukcije Fabrike vode u Užicu (VIDEO)

BEOGRAD-Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Zorana Mihajlović, potpisala je danas ugovor vredan 310 miliona dinara za drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje Fabrike vode u Užicu, koja će omogućiti da se 70.000 građana Užica do kraja 2018. godine ponovo snabdeva vodom s akumulacije “Vrutci”.

“Kad sam u decembru bila u Užicu, rekla sam da je Ministarstvo obezbedilo novac u budžetu i da ćemo ove godine trajno rešiti pitanje vodosnabdevanja u Užicu. Danas smo potpisali ugovor za radove u drugoj fazi vredne 310 miliona dinara, sa ciljem da za osam meseci, koliko po ugovoru traju radovi, fabrika izgrađena pre 38 godina bude kompletno rekonstrisana i da 70.000 građana Užica mogu ponovo da se snabdevaju vodom s akumulacije “Vrutci”,rekla je Mihajlović.

Ugovor su u Vladi Srbije potpisali potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i u ime izvođača, konzorcijuma na čelu sa preduzećem “Jedinstvo” iz Sevojna, direktor te firme Mića Mićić. Od ukupne vrednosti radova u drugoj fazi koja iznosi 309,8 miliona dinara, oko 20 miliona dinara obezbediće Grad Užice iz svog budžeta.

Radovi u drugoj fazi rekonstrukcije i dogradnje postrojenja za prečišćavanja vode “Petar Antonijević” u Užicu, podrazumevaju uvođenje u tehnološki proces prerade vode tehnologiju filtriranja vode filterima sa aktivnim ugljem, koji potpuno eliminišu uticaj algi, čime će se omogućiti potpuno bezbedno korišćenje vode iz akumulacije Vrutci. Za to je neophodno izgraditi kompletno nov objekat sa odgovarajućom opremom i laboratorijom, što će biti urađeno kroz drugu fazu radova, kao i završetak rekonstrukcije starih objekata peščani filteri i taložnici.

Prva faza radova sa ukupnim ulaganjem od 400 miliona dinara, od kojih je 360 miliona obezbedilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, realizovana je u 2017. godini. Sa radovima izvedenim u prvoj fazi dobijena je značajno poboljšana tehnološka linija prerade vode, sigurnost u snabdevanju grada vodom i ugrađena najsavremenija oprema za tretman voda.

You may also like...