Mihajlović: Tražimo finansijere za izgradnju tunela ispod Kadinjače (VIDEO)

BAJINA BAŠTA-Sva projektna dokumentacija za izgradnju tunela ispod Kadinjače mora biti završena ove godine,a Vlada će uporedo raditi na pronalaženju načina da se isfinansira njegova izgradnja,koja će prema prvim predračunima iznositi 50 miliona evra,izjavia je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posle sastanka sa rukovodstvom ove opštine.

„Idejni projekat će  uskoro biti na revizionoj komisiji Vlade Srbije,a ukoliko se obezbedi finansiranje izgradnja tunela bi krenula u 2020.godini“,precizirala je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je istakla da će se raditi i rekonatrukcija puta na ulasku u Bajinu Baštu i naglasila da je u prethodne tri godine samo u redovno održavanje puteva u Zlatiborskom okrugu uloženo 3,6 milijardi evra,da će ta cifra iznositi 5,5 milijardi po završetku planirane refabilitacije puteva u ovom okrugu.

„Mnoge stvari se u infrastrukturi menjaju u ovom delu  Srbije što je dobro i za privredu,investicije,kao i turizam“,rekla je Mihajlovićeva i istakla da će u martu početi izgradnja deonice Koridora 11 Preljina-Požega i da je rok za njenu izgradnju 2 i po godine.

Mihajlovićeva je danas u Bajinoj Bašti imala sastanke sa načelnikom Zlatiborskog upravnog okruga i predsednicima opština i grada Užica ,na kome je razgovarano o prioritetnim infrastrukturnim projektima na ovom području.

U togu ove godine treba da se završi projektno-tehnička dokumentacija deonice autoputa Beograd -Sarajevo od Požege do Kotromana ,koju rade turska kompanijaTašjapi  i  Saobraćajni institut CIP,izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je precizirala da iduće godine treba da se postigne dogovor o finansiranju ove deonice ,koja će prema prvim procenama koštati 800 miliona evra, sa turskom Eksim bankom i Ministarstvom finansija Republike Srbije.

Mihajlovićeva je najavila da u junu počinju radovi na drugom delu od Kuzmina do Sremske Rače,čija je vrednost 210 miliona dinara.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da je zadovoljan što je opština bila domaćin potpredsednici Vlade i svim opštinama iz okruga. “Imamo mnogo problema, ali smo zadovoljni obećanjima koje smo dobili”, rekao je Filipović  i dodao da je za ovu opštinu “tunel Kadinjača pitanje svih pitanja”.

Direktor Puteva Srbije Yoran Dro bnjak najavio je da će radovi na rekonstrukciji puta od Požege do Užica biti  nastavljeni i da će se najkasnije do 20.marta znati ko je novi izvođač radova.

Mihajlovićeva i Udovičić su tokom dana obišli i OŠ „Rajak Pavićević“ u Bajinoj Bašti, gde je dodeljena sportska oprema školi, kao i lopte lokalnom Ženskom odbojkaškom klubu „Drina“.

You may also like...