Mihajlović: Nastavlja se rekonstrukcija barske pruge

BEOGRAD – Rekonstrukcija barske pruge biće nastavljena, a italijanske kompanije zainteresovane su da učestvuju u modernizaciji železničke infrastrukture u našoj zemlji, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlović je održala sastanak sa predstavnicima italijanskih železnica u okviru konferencije „Gradimo zajedno: Srbija, Italija i Crna Gora“, a na konferenciji je učestvovalo 50 predstavnika italijanskih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiji, kao i ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo i ambasador te zemlje u Crnoj Gori Luka Zelioli.

Podsetila je da je deo barske pruge kroz Srbiju već rekonstruisan, a reč je o 77 kilometara od Resnika do Valjeva, navodeći da je to bila prva rekonstrukcija te pruge u poslednjih 40 godina. Za rekonstrukciju preostalog dela pruge od Valjeva do Vrbnice na granici sa Crnom Gorom postoji studija izvodljivosti, ali nedostaje projektno-tehnička dokumentacija i sredstva za finansiranje.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro će raspisati i konkus na kome će građani moći da predlože ima autoputa od Beograda ka Crnog Gori na tzv. Koridoru 11, izjavila Mihajlović.

Tanjug

 

You may also like...