Mihajlović:Aerodrom do septembra,Fabrika vode do kraja godine (video)

UŽICE-Direktor aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević i direktor aerodroma Ponikve Saša Savić potpisali su ugovor o donaciji od 50 miliona dinara za izgradnju putničkog terminala na aerodromu Ponikve.Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministarka građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

mihailovicka uzice ugovorMihajlovićeva je istakla da  Vlada Republike Srbije u prethodne dve godine,pored ulaganja u aerodrom Nikola Tesla,radi i na razvoju manjih aerodroma u Srbiji.

 

“Izmenjen je Zakon o vazdušnom saobraćaju i formirano privredno društvo Aerodromi Srbije.Hoćemo da razvijamo i manje aerodrome,da bi oni pomogli razvoju turizma i otvaranju novih biznis puteva od kojih očekujemo velike rezultate na aerodromu Ponikve”,rekla je Mihajlovićeva.

Direktor aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević naglasio je da je u protekle dve godine ovaj aerodrom ostvario najbolje poslovne rezultate.

 

“U prošloj godini zabeležili smo za 6 odsto veću bruto dobit,koja je bila oko 4 milijarde dinara.Na taj način stekli su se uslovi da pomognemo i aerodromu Ponikve sa 50 miliona dinara za izgradnju putničkog terminala.Ponikve će ove godine dobiti i još 2 kilometra bezbedonosne ograde “,istakao je Vlaisavljević.

Direktor aerodroma Ponikve Saša Savić najavio je da će ovaj aerodrom od septembra biti spreman da profuncioniše u punom kapacitetu.

 

“U tehničkom smislu na aerodrom će moći da sleću svi avioni.U početku ipak računamo na prijem manjih aviona sa 20 do 30 putnika”,rekao je Savić.

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je da će u junu početi izgradnja Fabrike vode u Užicu,koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

 

“Projektno-tehnička dokumentacija je završena,novac za prvu fazu izradnje od 3,2 miliona evra je obezbeđen i Ministarstvo građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture raspisaće tender u naredne dve sedmice za izvođača radova”,rekla je Mihajlovićeva.

 

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.