Merdevinama preko mosta (VIDEO)

KALENIĆ – U selu Kalenić, kod Požege, već sedam godina ne može da se pređe preko mosta koji je bio jedina veza do imanja sa druge strane Skrapeža. U velikim poplavama reka je odnela deo puta, a meštani se dovijaju na razne načine koji nisu bezbedni i nadaju se da će lokalna samouprava imati sluha za njihov problem.

Ovako sedamdesetpetogodišnji Zoran Druguitnović iz požeškog sela Kalenić svakog dana prelazi preko Skrapeža. To je jedini način da pređe reku i dođe do svog imanja.

Zoran Dragutinović
Foto: ZooMUE

„Kada mi žena spremi ručak ja moram da nosim gore gde su mi ovce i kuća, a da bih mogao ovce da preteram moram da obiđem čak 6 kilometara okolo jer neće preko vode da pređu“, kaže Dragutinović.

Jedini prelaz trenutno je preko plitkog dela reke, što je rizičan poduhvat.

„Kad je Skrapež plitak kao sad onda može da se pređe. Čim nadođe ne može da se pređe nekoliko dana, znači mora da se bira vreme“, kaže Milovan Bondžulić.

Meštani se muče još od 2014. godine kada je u velikim poplavama reka odnela deo prilaznog puta. Prema rečima predsednika inicijativnog odbora, resorno ministarstvo želi da pomogne, ali se čeka odgovor predsednika opštine.

„Iz ministarstva su rekli da imaju sredstva i mogućnosti da to reše, ali nedostaje inicijativa lokalne samouprave“, rekao je predsednik inicijativnog odbora za rešavanje problema pristupa mostu Tomislav Bondžulić.

Rekonstrukcija mosta je previše skupa, ali postiji alternativno drugo rešenje.

„Predlagali smo da na starom mestu gde je bio most da se postavis amo prelaz da bi ljudi mogli da preteraju stoku. Imamo takav prelaz ovde u Tubićima koji dobro funkcioniše“, rekao je predsednik MZ sela Kalenić Vidan Mihajlović.

Dok ovo selo ne dobije prelaz stanovnici će i dalje morati da uz pomoć akrobacija prelaze preko reke.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.