Menjamo navike i čuvamo živote

PRIBOJ-Kako zaštiti mlade u saobraćaju,kako podići njihovu svest i nivo saobraćajne kulture, kako preventivno i edukativno delovati, da bi zaštitili svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju bile su teme tribine „Menjamo navike i čuvamo živote“ koja je održana u Priboju za maturante Gimnazije.

Tribina
Foto.Opština Priboj
Tribina
Foto.ZooMUE
Svaki četvrti dan u saobraćajnim nezgodama u Srbiji  nastrada po jedno mlado lice,ili  godišnje  u  saobraćaju  pogine oko  100 mladih lica.Samo u prošloj godini, život je na srpskim drumovima izgubilo 127 mladih osoba.Svakog dana u Srbiji biva povređeno u proseku 17 mladih lica.

Svoje životne priče ispričali su  im upravo žrtve saobraćajnih nezgoda Milica Knežević iz Zrenjanina i Slaviša Savić iz Šapca.Priče koje imaju i pouku i poruku.

"Živite život i uživajte u svojoj mladosti,ali poštujte saobraćajna pravila,jer tako čuvate i svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju".

Tribinu je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.


You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.