Memorandum o saradnji-Reforma lokalnih finansija


UŽICE-Grad Užice nastavlja saradnju u okviru programa Reforma lokalnih finansija koji podržava Vlada Švajcarske preko Sekretarijata za ekonomske poslove (SECO), a koji se sprovodi u deset odabranih lokalnih samouprava u Srbiji. Reč je o trećoj fazi projekta (RELOF 3) koja će trajati do 2027. godine. Na ovaj način nastavljaju se aktivnosti započete u prethodne dve faze, a koje se odnose na unapređenje upravljanja javnim finansijama, nadzor nad lokalnim javnim preduzećima i indirektnim budžetskim korisnicima, primenjujući principe dobrog upravljanja.

Foto.Grad Užice

U narednom periodu aktivnosti će biti usmerene na jačanje upravljačke odgovornosti i upravljanje učincima, unapređenje linija odgovornosti i kontrole u sistemu lokalne samouprave, razvoj inovativnih modela, alata i programa sa ciljem daljeg unapređenja upravljanja javnim finansijama.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvom finansija, Ministarstvom privrede i Nacionalnom akademijom za javnu upravu.

Na svečanosti upriličenoj ovim povodom u Beogradu, član gradskog veća Miodrag Petković je u ime grada Užica potpisao Memorandum o saradnji i zajedno sa predstavnicima ministarstava finansija i državne uprave i lokalne samouprave učestvovao na panel diskusiji na temu unapređenja upravljačke odgovornosti

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.