Memorandum o saradnji-Reforma lokalnih finansija


UŽICE-Grad Užice nastavlja saradnju u okviru programa Reforma lokalnih finansija koji podržava Vlada Švajcarske preko Sekretarijata za ekonomske poslove (SECO), a koji se sprovodi u deset odabranih lokalnih samouprava u Srbiji. Reč je o trećoj fazi projekta (RELOF 3) koja će trajati do 2027. godine. Na ovaj način nastavljaju se aktivnosti započete u prethodne dve faze, a koje se odnose na unapređenje upravljanja javnim finansijama, nadzor nad lokalnim javnim preduzećima i indirektnim budžetskim korisnicima, primenjujući principe dobrog upravljanja.

Foto.Grad Užice

U narednom periodu aktivnosti će biti usmerene na jačanje upravljačke odgovornosti i upravljanje učincima, unapređenje linija odgovornosti i kontrole u sistemu lokalne samouprave, razvoj inovativnih modela, alata i programa sa ciljem daljeg unapređenja upravljanja javnim finansijama.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvom finansija, Ministarstvom privrede i Nacionalnom akademijom za javnu upravu.

Na svečanosti upriličenoj ovim povodom u Beogradu, član gradskog veća Miodrag Petković je u ime grada Užica potpisao Memorandum o saradnji i zajedno sa predstavnicima ministarstava finansija i državne uprave i lokalne samouprave učestvovao na panel diskusiji na temu unapređenja upravljačke odgovornosti

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.