Memorandum o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja

BEOGRAD – Grad Užice i opštine Priboj i Nova Varoš, potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge u okviru Programa Swiss PRO.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je ovim povodom istakao da je za lokalne samouprave veoma važno potpisivanje ovog memoranduma, jer će tako obezbediti bolji kvalitet pružanja usluga za građane.

„U proteklih 15 godina, u saradnji sa Vladom Švajcarske, radili smo na prenosu znanja i švajcarskih iskustava o dobrom upravljanju u Srbiji kako bismo još više približili lokalnu upravu svojim građanima“, rekao je Ružić i dodao da su zahvalni švajcarskim parnetima koju su obezbedili efektan alat za sprovođenje principa dobrog upravljanja na lokalnom nivou.

Ružić je naveo da je podrška Vlade Švajcarske, i kroz prethodne programe kao i kroz aktuelni program Swiss PRO, u skladu sa orijentacijom i nastojanjima Vlade Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, da javnu upravu učini modernim servisom za građane i privredu.

„Neprekidnim radom na uređenju internih procesa, ovaj servis se stalno unapređuje u smislu povećanja odgovornosti i transparentnosti, unapređenja učešća građana, kao i povećanja efikasnosti i delotvornosti u svom delovanju“, rekao je ministar Ružić.

Memorandum je potpisalo 96 lokalnih samouprava.

 

You may also like...