Međunarodni festival slikovnica Čigra u Požegi

POŽEGA – Treći, od ove godine međunarodni, festival slikovnica Čigra na kome deca uživaju u slikovnicama, a stručnjaci razmatraju na koje se sve načine može unaprediti slikovnica kao vaspitno-edukativno oruđe održava se od danas, 3. oktobra do petka, 5. oktobra u Požegi.

Deca će imati priliku da na Trgu slobode čitaju slikovnice pod kišobranima veselih boja, da ih traže po izlozima u gradu, ali i da uživaju u dve lutkarske predstave i izložbi posvećenoj Dušku Radoviću. Festival prati i kreativno čitanje slikovnica, brojni stručni skupovi i okrugli sto na koji će se baviti tematskom raznovrsnošću slikovnica.

Novina ove godine je konkurs za najbolju domaću slikovnicu “Dobra slikovnica” koje će se potom predstaviti na Sajmu knjiga u Beogradu. Iz Hrvatske u goste dolaze predstavnici Međunarodnog festival slikovnice “Ovca u kutiji” Iz Pazina, Međunarodnog festivala slikovnice “Čuvari priča” iz Osjeka, a iz Nemačke poznati illustrator Kvint Buholc.

Realizaciju festivala pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja RS, Opština Požega, Gete institute i brojni sponzori u Požegi.

 

You may also like...