Međunarodni dan medicinskih sestara u Užicu, studenti proveravali zdravlje sugrađana (VIDEO)

UŽICE – Merenjem krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi studenti Zdravstve nege sa Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija obeležili su Međunarodni dan medicinskih sestara u Užicu.

Cilj akcije bio je da se podigne svest građana o javnom zdravlju i skrene pažnja budućih studenata na studijski program Zdravstvena nega na Akademiji strukovnih studija Zapdna Srbija.

„Jako smo zadovoljni odzivom sugrađana, naročito mladih koji su se interesovali za promociju našeg smera, a krvni pritisak naših građana je odličan. Ovim putem smo želeli da pružimo podršku svom medicinskom osoblju i da ukažemo na njihov značaj“, rekla je studnetkinja programa Zdravstvena nega Milica Lojaničić.

„To je studijski program koji traje tri godine i zvanje koje je iyuyetno atraktivno. Naši mladi sugrađani više ne moraju da idu u Beograd ili Ćupriju, već da to zvanje mogu steći u našem gradu u našoj Akademiji“, rekla je dirketorka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Ljubica Diković o obrazovnom profilu strukovna medicnska setsra.

„Svi zdravstveni radnici, emdicinske sestre i tehničari, su pokazali koliko su bili vredni i koliko su u prethodnih godinu dana zbrinjavali osobe pozitivne na korona virus. Ispred Grada im čestitamo ovaj dan i želimo da što pre njihov rad bude drugačiji nego od sada u uslovima epidemiološke situacije i medicinske krize“, poručila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.