Maturantski ples (VIDEO)

UŽICE- Oko 950 učenika učestvovalo je danas u maturantskoj paradi i plesu na Gradskom trgu i na taj način,deveti put za redom,obeležen je u Užicu završetak srednje škole jedne generacije učenika.

Maturante je pozdravio zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić i poručio im da Užice odiše duhom Evrope i pozvao sve maturante koji ostaju u Užicu da budu partneri lokalnoj samouopravi u izgradnji boljeg i lepšeg grada.

Nešić je najavio i da će do naredne školske  2019/2020.godine Užice biti grad u kome će moća da se školuju student na novim visokoobrazovnim studijama.

“Intenzivno pregovaramo na najvišem nivou sa nekim od najznačajnijih visokoobrazovnih institucija u zemlji o otvaranju određenih odeljenja fakulteta u Užicu,kao i o partnerskom pristupu na rayvoju onih studijskih programa koji će biti u skladu sa potrebama užičke privrede.Samo tako stvorićemo šansu mladima za sigurnim zaposlenjem po završetku školovanja,a to će doprineti i ostanku mladih u Užicu”,naglasio je Nešić.

Pre maturantskog plesa ,po rvi put intonirana je himna Bože pravde,a zatim su maturanti odigrali kadril uz muziku Johana Štrausa,a nakon toga užičko kolo.

U Srbiji je danas maturantski ples održan u 75 gradova.

You may also like...