Žurka ipak košta maturante, ali novac ide u humanitarne svrhe

UŽICE – Novac koji su užički maturanti prikupili za održavanje maturantske žurke u Gradskom kulturnom centru, pre nego što je odlučeno da će je finansirati grad Užice, biće uplaćen u humanitarne svrhe, saopštili su danas organizatori žurke grad Užice, Savet roditelja i Unija studenata Užice.

„Srednjoškolski parlamenti su se izjasnili da im se prethodno prikupljen novac ne vraća i oni će odlučiti gde će biti doniran. Naš predlog je da se donira za nabavku ultrazvučnog aparata za Centar za vantelesnu oplodnju“, rekao je Zoran Milovanović ispred Saveta roditelja.

Maturanti Gimnazije, Ekonomske i Medicinske škole, njih 529, prethodno su sakupili  po 400 dinara za održavanje žurke, što iznosi više od 200 hiljada dinara. Taj novac će po završetku žurke i odbijanjem sredstava za eventualnu štetu, biti uplaćen humanitarno, odlučili su učenički parlamenti srednjih škola.

Učenicima koji ne žele da prisustvuju žurci ili da doniraju, novac će biti vraćen.

Podsetimo, grad Užice je odlučio da finansira troškove organizovanja žurke posle negodovanja roditelja, jer je učenicima predloženo da plate po 800 dinara, što je bio nepovoljan iznos u odnosu na cenu prethodnih godina koja je iznosila od 300 do 500 dinara.

Grad Užice snosiće troškove ozvučenja, di-džeja i deset članova profesionalnog obezbeđenja, a ti troškovi iznosiće oko 40 hiljada dinara.

Pošto je žurka dobila humanitrani karakter, iznajmljivanje prostora u Gradskom kulturnom centru je besplatno.

Maturantska žurka je u ponedeljak, 28. maja posle 12 časova.

You may also like...