Matis otvara 4 nova proizvodna pogona

BEOGRAD-Vlasnik Matis grupe Dragomir Lazović najavio je da Matis grupa u narednom periodu planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona, od kojih tri u Ivanjici i jedan u Kragujevcu i da je za tu investiciju kompaniji koja je nosilac razvoja čitavog ivanjičkog kraja potrebna podrška. Kako je istakao, radi se o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko stotinu novih radnika.

Lazović je na sastanku sa predstavnicima Razvojne agencije Srbije i Privredne komore razgovarao o mogućnostima podrške za realizaciju ove investicije. Kompaniji Matis, koja se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom nameštaja, zapošljava više od 1000 radnika i jedan je od pionira u uvođenju dualnog obrazovanja, predstavljene su mogućnosti podrške za realizaciju ove investicije, kao i korišćenja aktuelnih programa pomoći Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj.

foto: Kablarnet

Za rast i oporavak privrede neophodna je podrška države i komore i velikim preduzećima radi ublažavanja posledica izazvanih pandemijom koronavirusa, jer bez stabilnog rasta velikih kompanija, posebno onih koje su, poput Matisa, nosioci razvoja čitave oblasti, nema ni uspešnog razvoja malih, ukazano je na sastanku predstavnika Matis grupe, Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije.

Velika preduzeća tokom pandemije probleme su rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška. Privredna komora Srbije nastaviće aktivno da radi na kreiranju predloga mera podrške velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije na sastanku sa predstavnicima Matis grupe na kojem su učestvovali Danilo Cicmil, savetnik predsednika Srbije za investicije i Radoš Gazdić, direktor Razvojne agencije Srbije.

pks.rs,zoomue

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.