Marija Baralić: Epidemološka situacija je stabilna ali nema mesta za opuštanje (VIDEO)

ZLATIBORSKI OKRUG – U užičkom  ZZJZ prethodnih nekoliko nedelja svakodnevno se testira oko 60 ljudi sa simptomima korona virusa sa teritorije Zlatiborskog okruga. Epidemiolozi ističu da je i pored povećanja broja inficiranih, situacija još uvek stabilna.

„Što se tiče pozitivnih osoba taj broj je blago povećan u poslednjih par dana. Donekle smo ovo i očekivali zato što su se građani vratili sa svojih odmora. Do ovih podataka smo došli epidemiološkim aktivnim istraživanjem“, rekla je epidemiolog ZZJZ Užice Marija Baralić.

Virus u školama je i dalje pod kontrolom, a među novozaraženim nema đaka osnovnih i srednjih škola.

„U osnovnim i srednim školama u Zlatiborskom okrugu nije registrovano nijedno javljanje sa simptomima korona virusa, to govori da se u školama sprovode sve preporučene epidemiološke mere. Đaci nose zaštitne maske , redovno se dezinfikuju prostorije u samoj školi, tako da tu za sada nema nikakvih problema“, dodala je Marija.

Podsetimo u proteklih sedam dana u Zlatiborskom okrugu zabeležena su 24 novozaražena pacijenta, od kojih čak 10 u Prijepolju. Od početka epidemije ukupno je potvrđeno 2622 slučaja infekcije korona virusom. Najviše zaraženih registrovano je u Užicu 846.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.