Manastiri, džamije, reke, planine… (VIDEO)  

PRIJEPOLJE – Opština Prijepolje, smeštena na samoj granici sa Crnom Gorom, mnogima je samo prolazna stanica ka Jadranskom moru. Međutim, svima koji svrate u Prijepolje u ponudi je bogata ponuda jedne multinacionalne sredine.

Stanovnici Prijepolja odlično znaju šta je to što bi preporučili turistima da posete, ukoliko dođu u njihov grad. Opština koja sve svoje različitosti spaja, na obali Lima i Mileševke, sa bogatom istorijom, mesto je gostoljubivih domaćina.

Srednje Polimlje bilo je u sastavu najstarije srpske države Raške, a podaci govore da je naseljeno još u rimsko doba.

”Prijepolje između reka i planina nudi pregršt prirodnih i antropogenih vrednosti u turističkom smislu. Pre svega tu su naše reke Lim i Mileševka, a pored toga tu su planine Zlatar, Jadovnik, Jabvuka Kamena gora, Sopotnica, poznati vodopadi, za ljubitelje adrenalinskog sporta, pešačenja, planinarenja”, kaže direktor Turističke organizacije Prijepolje,  Petar Vasiljević.

Bogato a  različito kulturno nasleđe odlikuje Prijepolje. Zato je simboli ovog  grada i Sahat kula, Ibrahima pašina i Velika džamija.

Prijepolje iz vazduha
Foto: ZooMUE

“ Tu su manastiri Mileševa, Davidovica, Kumanica, Pustinja, značajne muslimanske džamije, katolička crkva na našoj teritoriji.. Muzej odiše izložbama koje predstavljaju sve ovo obuhvaćeno. Imamo kompleksnu pondu koja uključuje gastronomske proizvode, tradicionalne iz ovog kraja, organsku hranu“, kaže Vasiljević.

Čist vazduh i lepota pogleda sa Kamene Gore, jutro umiveno čistom vodom sa Sopotničkih izvora i gromki zvuci limskih bukova, poziv je prijepoljaca da posetite njihov kraj.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.