Mame ponovo igrale fudbal (VIDEO)

UŽICE – Dok većina ljudi godinu na izmaku ispraća u lokalima i na zabavama, grupa pripadnica lepšeg pola iz Užica to je učinila na sportskom borilištu. Revijalna fudbalska utakmica, u organizaciji FK Kapedunum, pod nazivom „Mame igraju fudbal“, okupila je 12 majki, koje su odmerile snage podeljene u „belu“ i „narandžastu“ ekipu.

Osnovni motiv za učešće u ovoj utakmici svim majkama je pre svega zadovoljstvo koje ovaj događaj izaziva kod njihove dece.

„Motiv je konkretno to da priuštimo deci priliku da navijaju za nas. Uglavnom mi navijamo za njih, a sada su oni posebno uzbuđeni jer su u prilici da vide niihove mame na terenu“, kaže Sanja Nađfeji iz „bele ekipe“.

Fudbalsko predznanje je poželjno, ali ne i neophodno, s obzirom da je većini majki ovo prvi susret sa fudbalskom loptom.

„Fazon je u tome što nijedna mama ne zna da igra fudbal, tako da smo u tome jednake i daćemo sve od sebe da se prikažemo u što boljem svetlu“ rekla je članica „narandžastih“, Bojana Knežević, dok njena protivnica, Sandra Jovanović, dodaje:

„Niti pratim fudbal, niti ga igram, a deca su mi mala i tek su krenula da treniraju. Nadam se da ću se malo bolje upoznati kako oni budu napredovali, možda naredne godine na ovoj utakmici budem upućenija“, kaže Sandra.

Mame igraju fudbal u balon sali u Krčagovu
Foto: ZooMUE

Ovaj događaj održavao se nekoliko godina u nizu, a sada je obnovljen posle pauze usled pandemije.

„Naš osnovni cilj je da animiramo roditelje da se bave sportom. U tu svrhu organizujemo ne samo ovu utakmicu, već i skijaške aktivnosti i izlete“, kaže Marko Vukotić iz FK Kapedunum.

Kako kažu iz kluba, i pored velike borbenosti mama, često se više žara i borbenosti oseti pored terena, prilikom bodrenja dece i muževa.

Utakmica je odigrana u balon sali na Krčagovu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.