Maljković: Ženska košarkaška reprezentacija je na novom početku (VIDEO)

ZLATIBOR – Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, pod vođstvom selektorke Marine Maljković, boravi na Zlatiboru na mini pripremama. Pored seniorki na Zlatiboru se pripremaju i mlade reprezentativke za Evropsko prvenstvo koje se održava od 7. do 15. jula u mađarskom gradu Šopronu.

Maljkovićka, koja je tim vodila do evropskog zlata 2015. i olimpijske bronze 2016., ističe da je Srbija na novom početku i da pod njeni rukovodstvom treniraju pored mladih reprezentativki Srbije i košarkašice iz manje poznatih klubova.

„Ovo je jedan novi početak i videćemo gde će to da nas odvede. Jedino što možemo da obećamo vrlo skromno je da ćemo pokušati da napravimo tim koji će da se bori za Srbiju najbolje što može. To je jedino moranje i jedina obaveza dok sam ja trener. Biće dosta promena, nije to više ona reprezentacija iz 2015. i 2016. godine“, kaže selektorka koja se na klupu reprezentacije vratila posle godinu dana pauze.

Posle Zlatibora, mlade reprezentativke pripreme nastavljaju u Beogradu, gde će odigrati dve prijateljske utakmice sa Slovačkom i Hrvatskom, kao i turnir u Španiji od 21. do 25. juna, na kome će, pored našeg tima, učestvovati Španija, Mađarska i Holandija.

Od 25. juna, Maljkovćka će  ponovo biti na pripremama na Zlatiboru sa najjačim sastavom ženske reprezentacije.

Srbija ove godine neće učestvovati na Svetskom prvenstvu, ali je domaćin prvenstva Evrope 2019. godine.

You may also like...