Malinarstvo razvojna šansa Prijepolja (video)

PRIJEPOLJE-Odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su na poslednjoj sednici predlog budžeta za narednu godinu,koji iznosi 1,5 milijardu dinara i u odnosu na ovu godinu uvećan je za 70 miliona dinara.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović kaže za ZOOMUE  da se budžet pretežno bazira na razvoju infrastrukture i razvoja poljoprivrede.

„Razvoj malinarstva u prijepoljskim selima predstavlja razvojnu šansu ovog kraja.Uradili smo Studiju za pomoć poljoprivredi i finansirali smo projekata regionalne hladnjače.Želimo da  kroz lokalni budžet ,preko podsticaja razvoja poljoprivrede,podstaknemo i nova zapošljavanja u ovoj oblasti“,kaže Hašimbegović za naš portal.

 

On ističe da je Prijepolje jedna od retkih opština koja u protekle dve godine subvencioniše i preradu poljoprivrednih proizvoda.

„Subvencionišemo sve koji žele da se bave preradom poljoprivrednih proizvoda.To nije socijalni,već program podsticaja,kako bi se oni koji su se do sada poljoprivredom bavili kao sporednom delatnošću,zainteresovali i ozbiljno posvetili ovom poslu i zaposlili nove radnike“,ističe Hašimbegović.

 

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.