Malinari upozoravaju,nema zvanične potvde za podelu đubriva

UŽICE-Udruženja poljoprivrednih proizvođača ,,Užice“ i ,,Limska Dolina“ obaveštavaju da je u Ministarstvu poljoprivrede dogovorena pomoć u đubrivu i sadnom materijalu iz robnih rezervi ali da zvaničkih informacija iz nadležnih institucija još uvek nema, tako da ni lokalne samouprave nisu dobile zvanično potvrdu kada će se, da li će se i na koji način deliti pomoć ugroženim poljoprivrednim proizvođačima. 

U saopštenjuse navodi da“  sve dezinformacije koje iznosi  Dobrivoje Radović plod su njegove mašte ili želje da po ko zna koji put prevari narod i napravi razor između proizvođača i udruženja koja se istinski bore za opstanak srpskog malinarstva“.

Takođe, pomenuta udruženja navode u saopštenju da  nemaju nikakve veze sa novonastalom situacijom i članovi upravnih odbora ne stoje iza bilo kakvih spiskova koji se prave ni količine đubriva koja će se deliti sve dok se u Vladi Republike Srbije ne donese zvanična odluka.

„Ovom prilikom obaveštavamo sve poljoprivredne proizvođače da novac koji uplaćuju kao taksu prilikom upisa za dodelu đubriva uplaćuju na svoju odgovornost. Želimo da poručimo poljoprivrednim proizvođačima da će svi imati pravo na pomoć, bez obzira da li su članovi udruženja ili ne, ukoliko se ista odobri od strane nadležnih državnih institucija i ukoliko poljoprivredni proizvođači budu ispunjavali uslove propisane zakonom i pravilnicima. Kada pomoć zvanično bude odobrena proizvođači će biti obavešteni o vremenu, načinu i pravilniku raspodele pomoći preko nadležnih insititucija a i preko udruženja“,navodi se u saopštenju UPP Užice i Limska dolina.

You may also like...