Malinari bez rešenja problema i posle današnjeg sastanka (VIDEO)

UŽICE-Sva obećanja Ministarstva poljoprivrede malinarima su ispunjena,a o ceni nikad nismo pregovarali, jer to nije u našoj nadležnosti,izjavio je državni sekretar ovog ministarstva Senad Mahmutović, posle sastanka sa predstavnicima malinara iz zapadne Srbije danas u Užicu.

„Država ne može da određuje cenu jer nema to pravo ,ni ovlašćenja,pa na tu temu se nije dogovaralo ni na jednom sastanku,niti bilo šta obećavalo.Pričali smo samo o tendencijama i kretanju cene na svetskom tržištu.Mi sa malinarima ne možemo razgovarati ni o njihovom odnosu sa hladnjačarima,njihovim dugovanjima,jer to je posao za MUP i tužilaštvo“,naglasio je Mahmutović.

Malinari su ipak na sastanak,na kome su očekivali da će biti i ministar Branislav Nedimović,došli da bi razgovarali upravo o tim temama.

„Imali smo obećanje ministra da će se ispoštovati cena od 135 dinara sa tendencijom rasta,a ona je pala ispod 100 dinara.U Priboju je malina ove godine otkupljivana za 90 dinara.Tražimo da cena bude jedinstvena na teritoriji cele Srbije“ ,kaže Marko Kojadinović iz uduženja Limska dolina iz Priboja.

Radenko Marić iz Ivanjice ističe takođe da je cena najveći problem.

„Znamo mi da Ministarstvo ne kupuje malinu, nego hladnjačari, ali tražimo od njih da odrede zagarantovanu donju cenu po kojoj će se malina otkupljivati. To bi nama rešilo problem „, ističe Marić.

Nezadovoljni ishodom današnjeg sastanka malinari insistiraju na zakazivanju novog ,ali će razgovarati,kažu, samo sa ministrom Nedimovićem.

You may also like...