Mačva probušila Metalac (VIDEO)

ŠABAC – Kadeti Mačve su pobedom od 5:1 deklasirali anemične vršnajke iz Gornjeg Milanovca.

Poslednjom utakmicom Prve kadetske lige fudbaskog saveza regiona zapadne Srbije između Mačve i Metalca, kompletirano je drugo kolo. Domaćin je bio mnogo bolji u ovom duelu i poitanje pobednika nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Utakmica je odigrana na terenu Fudbalskog kluba Borac pred 100 gledalaca a Bojan Gojak nije ništa menjao u sastavu svoje ekipe koja je nastupila u prvom kolu: Žižović, Jevtović, Savković, Mijatović, Nikolić, Pešović, Dušan Milovanović, Gavrilović, Urošević, Veljko Milovanović i Mirković. Nikola Jelikić trener Mačve svom kolegi se suprotstavio sledećim sastavom: Filip Samurović, Petrović, Mladen Samurović, Babić, Dimitrić, Bajić, Bojić, Knežević, Milošević, Jevremović i Subotić. Srđan Mihajlović iz Uba je bio glavni sudija a pomagali su mu sugrađanin Nemanja Jovanović Džajić i Marko Ivković iz Lajkovca.

U prvih pola sata igre ništa nije nagoveštavala do gosti mogu da dožive rezultatsku katastrofu jer su se dobro nosili sa svojim vršnjacima iz Šapca mada su domaći sve vreme imali terensku inicijativu i non stop je gol Žižovića visio u vazduhu. Najviše briga odbrani Metalca zadavao je brzonogi Dimitrić. U 19. minutu je krenuo sam protiv svih, anemična odbrana gostiju je dozvolila Dimitriću da dođe do prilike za udarac posle čega je lopta na njihovu sreću završila pored gola. U 22. je sve lepo uradio ali je njegov centaršut bio prejak za Miloševića, da bi na drugoj strani solidno udarcem iz daljine zapretio Veljko Milovanović. Veliku priliku za postizanje gola imao je Dimitrić u 29.minutu posle očajne reakcije gostujuće odbrane a sve spašava pravovremenom intervencijom Žižović. Najbolju priliku za vođstvo domaćih ne koristi Milošević a sve mu je na tacni još jednom pripremio raspoloženi Dimitrić. Do zaslužene prednosti Mačva dolazi u 33. minutu. Posle karambola lopta se odbila do usamljenog Kneževića koji je bio nemilosrdan i preciznim udarcem doveo svoju ekipu do vođstva od 1:0. Pitanje pobednika moglo se nazreti u 43. minutu kada je Mačva duplirala svoju prednost. Loše postavljena odbrana Metalca dovela je do toga da Bojić ostane sam u šesnaestercu što mu je omogućilo dobru poziciju i realizaciju za 2:0. Nastavak utakmice otvara se solidnim pokušajem Uroševića a onda Metalac u narednih 10 minuta čak tri puta vadi loptu iz svoje mreže, a sve zahvlajujući indolentnosti cele ekipe koja se na terenu ponašala kao da je došla u Šabac na vašar a ne na prvenstvenu utakmicu. Lako je još jednom ispala kompletna sredina terena, nakon toga se raspala i odbrana, Knežević proigrava Bojića koji se po drugi put upisuje u listu strelaca. Kod četvrtog gola bili su nemi posmatrači prvo duge lopte Bojića, pa centrašuta Bajića pa onda i završnog udarca Kneževića. Sve isto desilo se i kod petog gola Mačve. Prvo su dozvolili lagano izvođenje kornera a zatim i previše slobonog prostora za štopere Mačve, da bi na kraju Babić lako savladao Žižovića.

Počasni pogodak Metalac postiže u 80.minutu. Besposleni Filip Samurović je loše ispucao loptu ispred svog gola, na to se nadovezala loša reakcija odbrane što efektnim golom kažnjava rezervista Glišović Lukić.

Metalac se nalazi na poslednjem mestu bez bodova sa gol razlikom 4:9. Bez obzira što su u prva dva kola koplja ukrstili sa Smederevom i Mačvom preveliki je lukzus da se primi čak devet golova u 180 minuta. Ukoliko želi beg sa dna Gojak će morati da poradi sa svojom ekipom na čvršćoj odbrani a priliku da poprave loš utisak iz Šapca imaće u narednom kolu kada pred svojim navijačima dočekuju Mladi radnik 1926.

You may also like...