Luna Pilić pobednica 9. festivala Dani Danila Lazovića (VIDEO)

PRIBOJ – Pobednička povelja na devetom festivalu Dani Danila Lazovića pripala je Luni Pilić. Ona je trijumfovala na takmičenju studenata glume u kazivanju stihova.

Splićanka Luna Pilić osvojila je Povelju Dani Danila Lazovića govoreći stihove Slobodanke Đuderije, osvojivši četiri od mogući pet desetki žirija.

„Namerno sam govorila stihove pesme koja je u Splitu veoma poznata, ali mislim da se u Srbiji ne zna mnogo za njihovu auorku. Želela sam da komad Splita i mora prenesem na neki način u Priboj, a iznenadilo me je kako su ljudi to lepo prihvatili“, rekla je Luna.

Činjenica da ovaj festival traje nepunu deceniju svedoči o tome da interesovanje mladih za poeziju i dalje postoji.

„Ovo je zaista poseban vid festivala, na kojem se naše buduće kolege na neki način takmiče u govorenju poezije ili bolje rečeno prezentuju stihove“, rekla je članica žirija, Isidora Minić

„Kada čujemo dobro govorenje poezije, shvatimo koliko nam to pripada i koliko nam to nedostaje“, rekao je Nebojša Dugalić, gost završne večeri i član žirija.

Pobednica internet konkursa je Danka Milovanović, dok je specijalno priznanje Smart produkcije pripalo Neveni Nedeljković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.