Luka Čavić delfin sa Đetinje (VIDEO)

UŽICE – Petnaestogodišnji Luka Čavić iz Užica, najtrofejniji je član Plivačkog kluba “Sloboda” i kako kaže spremno čeka svojih pet minuta i poziv u reprezentaciju Srbije. Ponosan na svojih 90 medalja sa brojnih takmičenja, siguran je da njegovo vreme tek dolazi i kroz osmeh poručuje da sebe vidi kao naslednika sjajnog Milorada Čavića.

Za Luku Čavića tek će se čuti. Na plivanje je krenuo u trećem razredu osnovne škole zbog problema sa kičmom, ali mu se svidelo pa je nastavio da trenira. Nije mu teško da svaki dan trenira po dva sata, svoje obaveze uklopio je sa školom i uživa u ovom sportu. Medalje su samo  potvrda da ovo što radi radi dobro.

„To me još više motiviše da radim na sebi i da postižem rekorde“, kaže ovaj skromni petnaestogodišnjak.

Njegov stil je kraul, a najbolje vreme 56 sekundi na 100 metara i 26 sekundi na 50 metara. Od obaranja državnog rekorda u svom godištu dele ga sekunde pa zato sebe, s pravom, vidi kao uspešnog i perspektivnog plivača.

„Moj plan je da oborim lične rekorde i da uđem u reprezentaciju Srbije“, kaže Luka.

Iza ovih rezultata, osim talenta, stoji mnogo rada, truda i odricanja. Trener  PK „Sloboda“ kaže da je Luka u poslednjih godinu i po dana bukvalno eksplodirao i uz pojačane treninge, pokazao da može mnogo više što potvrđuju i rezultati na brojnim takmičenjima u zemlji, ali i u okruženju.

„Počeo je da radi ozbiljnije, korigovao je ishranu, uveli smo vežbe i teretanu tako da prave rezultate i uspehe tek očekujemo“, objasnio je Miodrag Nikolić, Lukin trener.

Prošlog vikenda sa takmičenja u Tuzli Luka se vratio sa tri zlatne medalje, već u subotu putuje na Međunarodni plivački miting u Banjaluku, a krajem meseca nastupiće na Međunarodnom plivačkom mitingu u rodnom Užicu, koji organizuje njegov plivački klub. Veruje da će ga ovi uspesi odvesti i u vode srpske reprezentacije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.