Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva

UŽICE – Savet za rodnu ravnopravnost grada Užice realizuje projekat “Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva”. Glavni cilj projekta je doprinos povećanju ekonomske jednakosti između muškaraca i žena u gradu Užicu, čija je vrednost 483 hiljade dinara.

Projektom će biti obuhvaćeno 60 žena preduzetnica iz gradskih i seoskih sredina. Žene obuhvaćene projektnim aktivnostima će dobiti neophodna znanja i motivaciju da iskoriste sopstvene resurse kako bi prevazišle postojeću ekonomsku nejednakost sa muškarcima. Žene preduzetnice kao nosioci ekonomskog razvoja porodice i zajednice će biti promovisane kao primeri dobre prakse i imaće mogućnost da svoje ideje i iskustva o ekonomskom osnaživanju predstave donosiocima odluka. Građani će biti motivisani da o ženskim resursima razmišljaju na pozitivan način i rodnu ravnopravnost doživljavaju kao potencijal za razvoj.

Očekuje se nakon realizacije svih projektnih aktivnosti unapređeno znanje žena preduzetnica o značaju udruživanja, dostupnim fondovima za unapređenje biznisa, lokalnim politikama za razvoj preduzetništva, zajedničkom nastupu na tržištu realizacijom edukativnih radionica i sastanaka.

Projekat je sastavni deo programa “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti – faza dva”, koji realizuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade republike Srbije a uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women i Evropske unije ( EU za tebe).

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.