Na devet studijskih programa 250 brucoša (VIDEO)

UŽICE – Prošle godine Užice je dobilo Akademiju strukovnih studija  koja je objedinila dve visokoškolske institucije.Visoku školu strukovnih studija  iz Užica i  Visoku poslovnu školu iz Valjeva. Samim tim se povećao i broj mesta za nove studente. Ovogodišnji upis i pored aktuelne epidemije korona virusa upisao je 250 studenata na devet studijskih programa.

“ Pored osnovnih studija, Užice ima 50 akreditovanih studenata na Master studijama, na smeru bezbenost i zdravlje na radu, i poslovna ekonomina i menadžment. Što se tiče Valjeva to su smerovi poslovna ekonomija i menadžment. Ako sve to saberemo  radi se o ogromnom broju studenata koji potencijalno mogu da upišu ovu Akademiju“, istakla je predsedica  predsednica Akademije Ljubica Diković.

Prema rečima predsedice pored postojeće Akademije, u Užicu će do sledeće školske godine biti otvoren jedan akreditovani  studijski program.

“ U pitanju su Informacione tehnologije i sistemi zajedno sa fakultetom Tehničkih nauka u Novom Sadu. Veoma retka situacija je da strukovna škola bude udružena sa akademskim studijama i smatramo da ćemo sa tom akreditacijom našim budućim studentima dati novi kvalitet, jer dolaze stvarno kvalitetni profesori. A, imajući u vidu da je grad Užice oformio i Start up centar za informacione tehnologije, sve zajedno će biti jedna odlična šansa za mlade informatičare da započnu svoj biznis“, dodala je predsedinca Akademije Ljubica Diković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.