Ljajić otvorio Vizitorski centar u Kosjeriću (VIDEO)

KOSJERIĆ-Ministar turizma Rasim Ljajić otvorio je Vizitorski centar u Kosjeriću u kome će posetioci moći da saznaju o istoriji ove varoši,ali i da prisustvuju brojnim kulturnim sadžajima koji će se realizovati u prostoru Starog hana.

U restauraciju Starog hana,prve zgrade u Kosjeriću,resorno ministarstvo uložilo je 10 miliona dinara.Porečima ministra Ljajića,ovakvi projekti su u cilju rasta turističkog prometa.

„Srbija godinama unazad beleži dvocifrene stope rasta,zahvaljujući vodećim turističkim destinacijama.Taj rast podtiče se i razvojem onih destinacija koje imaju potencijale.Kosjerić je jedna od njih u kojoj moramo ponuditi nove sadržaje,poput Vizitorskog centra,ali objediniti i turizam i poljoprivredu „,rekao je Ljajić najavljujući izgradnju zelene pijace u Kosjeriću,na kojoj bi se turistima prodavala organska hrana ovog kraja.

Šansa Kosjerića je i blizina Divčibara i Zlatibora i tu šansu ova opstina uz pomoć Vlade i ministartva mora iskoristiti,naglasio je Ljajić.

Direktorka TO Kosjerić Snežana Joksimović istakla je da je adaptacija hana u Vizitorski centar sa stalnom izložbom o istoriji Kosjerića,deo prvog sistemskog programa zaštite i prezentacije kulturnog nasleđa u Kosjeriću koji je značajan za kulturni identitet građana i u funkciji je održivog kulturnog turizma.

Han je 1854.godine podigao Antonije Radojević,potomak prvog doseljenika Antonija Kosijera.Služio je za prihvatanje putnika i trgovaca na putu ka Dubrovniku,Bosni ili Beogradu.Zgrada je danas pod zaštitom države.

You may also like...