Ljajić otvorio radove na sportskoj sali u Brodarevu (video)

BRODAREVO- Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić postavio  je danas u Brodarevu kamen temeljac za otpočinjanje radova  na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Brodarevu.

 

Izgradnja sale koštaće 45 miliona dinara,od čega je opština Prijepolje izdvojila 8 miliona za otpočinjanje radova,dok će ostatak sredstava,kako je rekao Ljajić,obezbediti Vlada.

“Obaveza Vlade je da obezbedi sredstva za drugu fazu radova.Budžetom za narednu godinu biće opredeljena sredstva ,kako bi se sala u Brodarevu završila u rekordnom roku”,rekao je Ljajić.

 

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović istakao je da će fiskulturna sala imati veliki značaj ne samo za učenike,već i za sve meštane Brodareva koji će je takođe koristiti za sportske i druge manifestacije.

 

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je tokom boravka u Brodarevu najavio i da će do kraja godine biti završena Fabrika vode u ovom mestu,čime će biti rešen problem vodosnabdevanja.

Ljajić je istakao da će uskoro početi sa radom i Vatrogasni dom,čije se stavljanje u funkciju odlagalo  do rešavanja pitanja zaposlenih.

“Insistirao da u Vatrogasnom domu budu zaposleni radnici iz Brodareva i Prijepolja,a ne iz drugih opština.Nemamo ništa protiv njih,ali mislimo da u Vatrogasnom domu treba da rade ljudi koji su odavde.Mislim da će taj problem uskoro biti rešen i da će dom početi sa radom””,rekao je Ljajić.

On je najavio i da će se sa privatizacijom FAP-ove livnic

e u Prijepolju otpočeti čim finska kompanja Sisu dostavi napismenu izjavu da joj pogon Livnice nije potreban .Za Livnicu u Prijepolju zainteresovan je Prevent iz Goražda,rekao je Ljajić.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.