Ljajić otvorio Kulturni centar na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić svečano je otvorio novi Kulturni centar na Zlatiboru koji će, po njegovim rečima, upotpuniti turističku ponudu na ovoj planini.

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru: scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim  salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

 Ukupna vrednost projekta je 227.000.000 dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45.000.000 dinara, a 182.000.000 dinara su uložena sredstva opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

“Ovo je jedan od retkih projekata koji smo kao ministarstvo finansirali,a da smo uložili manje sredstava od lokalne samouprave.Naša je želja da imamo što vise takvih projekata širom Srbije,jer ako lokalna samouprava izdvoji značajna sredstva to znači das u ti projekti zaista razvojni za turizam na tom području”, rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da je Vlada Srbije prepoznala Zlatibor kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji,koja pored Soko Banje ima najveći rast broja gostiju od 94 odsto u odnosu na 2014.godinu.

“Zlatibor je turistička destinacija koju želimo da razvijamo u celoj zemlji.Nema vise turizma ako je on sezonskog karaktera.Sa novim sadržajima privućiće se i novi gosti “, rekao je Ljajić.

Ministar turizma najavio je i da će Zlatibor imati podršku Ministarstva za izgradnju dodatnih pratećih sportskih objekata I rekonstrukcije hale sportovabi ova planina postal najbolje mesto u region za pripreme sportista.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio se Ministarstvu trgovine,turizma I telekomunikacija na podršci  I naveo da je Kulturni centar  objekat koji je urađen po najvišim evropskim i svetskim standardima i da će biti  na ponos čtavom Zlatiboru, prava oaza kulture.

“ Sa novim galerijskim prostorom, velikom bioskopsko-pozorišnom dvoranom i nekoliko manjih konferencijskih sala, Kulturni centar postaće dom brojnim izložbama, umetničkim kolonijama, festivalima, tako da će i meštani i svi  gosti Zlatibora  moći da uživaju u novim sadržajima”,rekao je Stamatović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.