Lista „Za decu Užica“ – spoj mladosti i iskustva (VIDEO)

UŽICE – Jedan od problema u gradu Užicu koji zahteva hitno rešavanje je saobraćaj, odnosno parking mesta, a prilikom buduće gradnje stambenih objekata treba insistirati da svaki ima parking prostor, rekao je Slobodan Šiljković, kandidat za odbornika u Skupštini grada Užica, na listi Aleksandar Vučić za našu decu.

On je rekao da je sistemom sms naplate i zonskim tarifiranjem naplate parkinga samo delimično rešen problem parkiranja u gradu, ali da to nije dovoljno i da je rešenje problema izgradnja montažnih garaža.

„U okviru budžeta grada Užica za ovu godinu namenjen je novac za izgradnju jedne montažne garaže na Međaju, ali su zbog vanredne situacije ta sredstva prebačena za narednu godinu. Nisu ukinuta, samo su prebačena za narednu godinu i to će biti jedan od prioritetnih zadataka“, rekao je Šiljković i dodao da će studijom o saobraćaju biti definisane i druge lokacije na kojima postoji potreba za izgradnjom montažnih garaža.

Pokazalo se da je izgradnja kružnog toka kod javne garaže znatno smanjila gužve na ulicama, ima prostora da se urade još neki kružni tokovi u gradu, a prioritet u narednoj godini biće izgradnja mini kružnog toka kod Narodnog muzeja.

Nebojša Gligorijević pukovnik u penziji i kandidat za odbornika u Skupštini grada Užica kaže da je tokom vojnog poziva navikao na visok stepen reda, rada, discipline i organizacije pa će se i kao odbornik zalagati da Užice postane bogatiji, uređeniji i srećniji grad kao centar Zlatiborskog okruga.

„U toku ovog angažovanja izričito ću se zalagati za efikasniji rad gradske uprave i gradskih službi, bolje komunalno uređenje, kvalitetniji rad svih javnih službi koje su u interesu građana. Stanogradnja za mlade bračne parove s ciljem da nam deca ostaju upravo ovde u Užicu i da grad dobije attribute koje je nekada imao“, rekao je Gligorijević i dodao da će bezbednost svih u ovom gradu biti imperativ u njegovom budućem radu.

Zorica Milošević, direktorka užičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i kandidat Koalicije Aleksandar Vučić za našu decu za odbornika u Skupštini Grada Užica, istakla je da je grad prethodnih godina iz budžeta izdvajao velika sredstva za smanjenje nezaposlenosti, pre svega kroz podsticaje za razvoj preduzetništva i zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva.

„Kao odbornik Skupštine grada, najvišeg organa lokalne vlasti, zalagaću se da ova sredstva koja su usmerena na smanjenje nezaposlenosti u našem gradu budu svake godine sve veća, da se dugoročno rešavaju problemi nezaposlenosti kao i da se stvori jaka saradnja između lokalne vlasti i svih aktera na lokalnom tržištu rada koji mogu da reše problem nezaposlenosti“, rekla je Milošević.

Ona je dodala da bez razvoja privatnog sektora i preduzetništva ne može biti ni jačeg razvoja privrede u našem gradu tako da će sve mere i programi biti usmereni za podršku, razvoj i zapošljavanje u privatnom sektoru.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.