„Limska regata“ ponovo održana duž celog toka (VIDEO)

PRIJEPOLJE- Posle dve godine pauze, „Limska regata“ ponovo je održana duž celog toka ove reke. Ukupno 23. izdanje ove manifestacije okupilo je više od 15 posada među kojima je, uz raftere iz gradova Polimlja, bilo i gostiju sa Bliskog istoka.

Tokom prethodne dve godine, regata nije prekidana, ali je vožena zasebno u Srbiji i Crnoj Gori. Povratnička regata obuhvatila je tok Lima od Plava do Prijepolja.

„Dok sam bio na vodi, nisam imao jednu ružnu misao, niti osetio bilo šta negativno. Predivno iskustvo i divna priroda“, rekao je jedan od splavara.

Rafteri ističu da je vodostaj bio veoma povoljan, za razliku od nekih prethodnih godina.

„Srećom, vreme je bilo lepo. Druženje je bilo fenomenalno, kao i vodostaj. Svakako povoljnije nego pre tri godine, kada se od 12 čamaca prevrnulo njih 10“, kaže splavar Dragoljub Simovic, jedan od suorganizatora.

Neke posade priključile su se u završnoj fazi regate, od Kumanice.

„Po prvi put smo na ovoj predivnoj reci. Oduševljeni smo prirodom, kao i promenama u brzini reke tokom raftinga. Definitivno ćemo doći ponovo i dovešćemo još ljudi iy Dubaija“, rekao je Abdul, jedan od članova tri posade iz Dubaija.

Regati su se priključile posade iz Andrijevice, a organizatori se nadaju da će naredne godine učestvovati i rafteri iz Berana, jer bi im značilo da iz svake opštine Polimlja imaju predstavnike, ne samo zbog turističkog momenta, već i radi bitnih saznanja u vezi vodostaja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.